Е дин от най-колоритните участници в Hell's Kitchen - Петко, напусна кулинарната надпревара на крачка от финалния етап на състезанието.
Любимецът на публиката от втория сезон на шоуто беше на косъм от това да вземе черна куртка, но се раздели с предаването, след като изненада, но неприятно, шеф Ангелов с чинията, която беше приготвил.
За емоциите в "Адската кухня" и кой е неговият фаворит за победител - разберете от интервюто с Петко за Vesti.bg.
- Петко, кое е най-ценното, на което успя да те научи шеф Ангелов?
- Най-ценното, което научих от него, е да бъда дисциплиниран, отборен играч и да давам всичко от себе си в кухнята.
- Трудно ли е да си отборен играч?
- Не е трудно въобще. Ти трябва да си по всяко едно време в кухнята, ако искаш да си добър готвач. Нашата професия е като при футбола, един издъни ли се, дъни се целият отбор. Но отделно, ако някой те саботира нарочно, става страшно, защото нямаш 4 ръце и не можеш да си навсякъде.
- Съжаляваш ли, че излезе и то когато предстоеше черната куртка?
- Това беше най-голямата ми болка - да не взема черен пагон, а толкова много го исках. Беше като сбъдната мечта, бях толкова близо, но накрая се оказах толкова далече. Исках още да остана в шоуто, колкото се може повече, но една издънка ме прати извън него.
- Ако може да върнеш времето назад и да промениш нещо в участието си, какво ще е то?
- Може ни, щях да повярвам в себе си, че мога да покаже повече кулинарни умения, да бъда по-спокоен и фокусиран.
- Защо реши да участваш в Hell's Kitchen?
- Защото исках да покажа, че мястото ми е сред най-добрите професионални готвачи в България и да докажа на себе си, че мога.
- Оказа ли се предаването по-различно от очакванията ти?
- Да, страшно много. Няма нищо общо с телевизията. Реално е много по-тежко психически и физически. Натоварването е огромно, всеки ден от сутрин до вечер и само най-калените и най-добрите оцеляват накрая.
- Какво не успя да покажеш в шоуто?
- Много от професионалните си умения, защото голяма част от ястията в менюто съм ги правил в реалния живот. Обаче в повечето случаи се подавах на стреса и напрежението, което ми изигра лоша шега за съжаление, не можах да стигна по-далеч в предаването.
- Какви качества трябва да притежава победителят в Hell’s Kitchen?
- Трябва на първо място да е много добър лидер. Всички да му имат доверие и да се уповават на него, когато за нещо не са сигурни. Да е самороден талант и най-вече - най-талантливият от всички други играчи.
- В такъв случай, кой според теб ще спечели?
- Веселин, разбира се. Той има всички качества да е победител. Сърцат е, постоянно се раздава за отбора. Прави всичко възможно всеки път да завършим вечерната резервация успешно и дава 100% от себе си. Бат Веско пожелавам ти успех, с теб съм, братле!
- Би ли участвал отново в Hell’s Kitchen?
- Разбира се, тази емоция, тази тръпка, този адреналин, които ти дават шоуто, ги няма никъде другаде, в нито една кухня.
- Ако трябва да опишеш преживяното в "Адската кухня" с една дума, коя ще е тя?
- Адреналин.
- Ако трябва да опишеш Петко с няколко думи, какви ще бъдат те?
- Авантюрист, творец, бургаският Пикасо.
- В кое е най-добър Петко?
- В бързото усвояване на ястия, които не съм правил и на нова материя, и технологии. Разбира се, най-добър съм и на станция "Месо и риба".
Пропуснатите епизоди на Hell’s Kitchen може да гледате в NOVA PLAY.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!