З акуската дава енергия за целия ден и в важно да не я пропускаме.
Пържените филийки по хонгконгски са чудесен старт на дена.
Приготвят се бързо и са невероятно вкусни.
Можете да зарадвате близките си с нова сладка рецепта.
Вижте как да приготвите пържените филийки по хонгконгски:
4 порции, 15 минути
Продукти:
½ хляб бриош
4 с.л. фъстъчено масло
4 с.л. конфитюр от сливи
3 яйца
3 с.л. прясно мляко
½ ч.л. ванилов екстракт
безсолно масло
олио
150 г кондензирано мляко
щипка смес „5 подправки“
сладолед с фъстъчено масло
Начин на приготвяне:
Направете хоризонтален разрез отстрани на хляба. Напълнете го с фъстъчено масло и конфитюр от сливи, с помощта на лъжица.
В купа разбийте яйцата и прясното мляко. Добавете ванилията и 5 подправки. Разбъркайте.
Загрейте тигана и разтопете 30 г масло. Добавете и няколко капки олио. Потопете пълнения хляб в сместа от яйца и мляко, от всички страни. Изпържете хляба от всички страни, до готовност на яйцата.
Поръсете пържения пълнен хляб с тънка струйка кондензирано мляко и гарнирайте с топка сладолед. Нарежете на филии и поднесете.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!