И скате ли бърза, лесна и здравословна вечеря?
Пуснете си хубава музика, сипете си чаша вино, запалете свещ и се впуснете във вълнуващо кулинарно приключение.
Вижте как да приготвите шишчета със свинско и аспержи:
4 порции, 60 минути
Продукти:
500 г свинска плешка
250-500 г зелени аспержи
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 портокал, кора и сок
2 с.л. сумак
1 с.л. сушена мента
шепа пресен кориандър
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. За маринатата нарежете лука и чесъна на много ситно и ги сложете в купа. Настържете фино кората на портокала и изтискайте сока му. Добавете сумака, сушената мента, сол и черен пипер. Нарежете листата кориандър на ситно и добавете и тях. Накрая добавете 2-3 с.л. зехтин и разбъркайте много добре. Разделете маринатата в две купи.
2. Изрежете излишната мазнина от месото и го нарежете на кубчета. Сложете ги в едната купа с марината и разбъркайте много добре. Поставете в хладилник за 30 минути. След това нанижете месото на по 2 шишчета (ако използвате дървени, накиснете ги предварително в студена вода). Печете шишчетата със свинско върху директен огън на барбекюто, по 5-6 минути от всяка страна.
3. Изрежете или отчупете твърдата част на аспержите. Разрежете аспержите на две и ги наниежете на по 2 шишчета. Поръсете ги със сол и зехтин и ги сложете върху директен огън, трябва да чуете цвърчене. Печете докато омекнат. Прехвърлете изпечените сапержи в чиния и ги поръсете с отделената марината.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!