З акуската ни дава енергия за целия ден и в важно да не я пропускаме. Гарантираме ви, че тези неустоими кифлички са чудесен старт на деня. Приготвят се лесно и бързо, и са невероятно вкусни. Можете да зарадвате близките си с нова рецепта.
Необходими продукти за 6 броя кифлички:
½ ч.ч. сок от грозде
2 с.л. захар
1 ч.ч. сушен касис или червени боровинки
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
2 ч.ч. студена пълномаслена течна сметана
За сервиране:
бита сметана, конфитюр
Начин на приготвяне:
1.Сипете сушения касис в тенджерка и го залейте със сока от грозде и захарта. Оставете сместа да кипне и дръпнете от огъня. Оставете 5 минути сушените плодове да се накиснат. След това ги прецедете.
2. В купа сипете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте и оформете кладенче. В него сипете студената сметана и прецедения касис. Внимателно омесете сместа до получаването на топка тесто. Извадете тестото върху набрашнена силиконова подложка, поръсете с брашно отгоре и с помощта на точилка разточете внимателно в кръг с дебелина 2.5 см, като обръщате тестото ¼ след всяко разточване. С помощта на рингче (диаметър 6 см) изрежете 6 кифлички.
3. Подредете кифличките в тавичка. Изчеткайте излишното брашно от тях и ги намажете със сметана. Печете в предварително загрята фурна или еърфраъйр на 190 градуса 12-15 минути.
4. Докато са още горещи разтворете на две всяка кифличка (скон) и намажете с бита сметана и конфитюр по желание. Сервирайте с горещ чай.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!