Х апва ви се нещо, което може да приготвите бързо и без много усилия? Тогава си направете пастет от сланина.
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Какви продукти са ви необходими:
- 200 г. сланина
- 1 скилидка чесън
- 2 стръка магданоз
- сол и черен пипер
- 1 пресен хляб
- пушен червен пипер
- 2 печени червени чушки
- 4 кисели краставички
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Начин на приготвяне:
Вземете парче сланина (най-добре домашно приготвена) и отстранете кожата ѝ. Нарежете сланината на филийки, а след това на малки кубчета.
Обелете скилидката чесън и я нарежете на филийки, а след това на малки кубчета. Добавете я при сланината, върху дъската и с помощта на остър нож нарежете на ситно.
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Поръсете с прясно смлян черен пипер и с малко сол, ако сланината не е много солена. Добавете листата магданоз и наситнете отново. Продължавайте да режете докато получите консистенция на пастет.
Намажете тънък слой от пастета върху филия пресен хляб и поръсете с щипка пушен червен пипер. Гарнирайте с тънки ленти печена чушка и кисели краставички.
*Пещ е истрийски деликатес, пастет от бекон и чисто свинско месо със смлени подправки.
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!