В трети епизод на ВИП сезона на Хапка на гости ни е чаровната Златка Димитрова! Страстта си към готвенето и уменията си тя наследява от майка си, която не я е оставяла никога без домашна торта за рождения ѝ ден. И, тъй като Злати е повече фен на соленото, отколкото на сладкото, тя запряга ръкави, за да ни приготви една изключително лесна, но много вкусна (и, уви, калорична) солена палачинкова торта!
за палачинките:
150 г брашно
2 бр. яйца
1 щипка сода бикарбонат
300 мл. прясно мляко
за плънката:
3 бр. сварени яйца
300 мл прясно мляко
5 бр. пуешко филе
250 г майонеза
150 г царевица
15 бр. маслини
10 бр. кисели краставички
200 г настърган кашкавал
10 бр. чери домати
Яйцата, солта и содата се разбиват, към тях се прибавя брашно и мляко. От сместа, с консистенция на боза, се приготвят палачинките.
След като изстинат, се подреждат една върху друга. Между всеки слой на тортата трябва да има майонеза и по една от избраните плънки.
За финал се поръсва с кашкавал и се декорира по желание.
Да ви е сладко!
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!