А ко ви се хапва нещо вкусно и същевременно лесно за приготвяне, попаднали сте на правилното място. Днес ви предлагаме да опитате палачинки от елда с гъби и яйца, с които да разнообразите менюто си. Можете да си ги приготвите както за обяд, така и за вечеря.
Необходими продукти
За палачинките:
- 90 г брашно от елда
- 90 г брашно
- 1/2 ч.л. сол
- 6 г суха мая
- 1 яйце от свободно отглеждани кокошки
- 325 пълномаслено прясно мляко
- 225 мл топла вода
- олио
- 4 големи печурки
- зехтин
- 2-3 ч.л. масло
- 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 150-200 г сирене Кантал, Комте или Грюер
- прясно смлян черен пипер
- 3 стръка магданоз
За сервиране:
- Зелена салата
Начин на приготвяне:
Загрейте тиган. Сипете малко зехтин и масло в него. Добавете нарязаните гъби и ги задушете за 3 минути, като ги разтръсквате често. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте. Увийте гъбите в алуминиево фолио, за да се запазят топли.
В голяма купа сипете двата вида брашно, солта и сухата мая и разбъркайте. Оформете кладенче в сместа. В него чукнете яйцето и го разбийте. Добавете млякото и водата и разбъркайте сместа до хомогенност. Покрийте тестото с кърпа или прозрачно фолио и оставете на стайна температура да втаса за около 1 час.
Загрейте тиган с незалепващо покритие (26-28 см диаметър). Сипете малко олио и 1 непълен черпак от сместа. Разстелете тестото на тънка палачинка. След 2-3 минути обърнете. По средата на палачинката чукнете 1 яйце. Щом белтъкът на яйцето се стегне, поръсете настъргано сирене върху палачинката. Поръсете и малко прясно смлян черен пипер. Завийте краищата на палачинката навътре като оформите квадрат.
Подредете малко задушени гъби около жълтъка и сервирайте палачинката. Сервирайте с нарязани листа магданоз. Пригответе по същия начин и останалите палачинки.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!