Д ания е известна с доброто качество на сладкия корен. Яде се като бонбон и се използва като подправка, например, за да придаде отчетлив вкус на домашните бисквитки.
Тази рецепта е достатъчна за една тава с бисквитки.
Кафява захар – 100 грама
Ванилова захар – 1 супена лъжица
Масло – 125 грама
Яйца – 1 брой
Сироп от захарно цвекло – 15 грама
Овесени ядки – 175 грама
Брашно – 100 грама
Сол – ½ супена лъжица
Червена боровинка – 120 грама
Сладък корен на прах – 1 супена лъжица
Суров сладък корен – 1 ½ супена лъжица
След като забъркате тестото, оставете на хладно място за четири часа. Оформяте бисквитките и печете във фурната на 200 градуса за 9-12 минути.
Още подробности за приготвянето на тези бисквитки, вижте във видеото горе.
Да ви е сладко!
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!