Т ерапевтът и телевизионна водеща Елена Малишева и нейните колеги - имунологът Андрей Продеус и кардиологът Герман Ганделман - разкриват неочаквани полезни свойства на свинската мас.
Специалистите заявиха, че консумацията на този продукт намалява риска от инсулт, а също така помага в борбата с възпаленията.
Пастет от сланина - деликатес, който трябва да опитате
"Консумацията на твърди видове мазнини, а това е свинската мас, намалява рисковете от инсулт", отбеляза Малишева.
Продеус също така каза, че свинската мас не увеличава рисковете от появата на атеросклеротични плаки.
Малишева обърна внимание и на факта, че свинското месо съдържа полезни полиненаситени мастни киселини.
Най-полезните мазнини за готвене
"От всички видове месо свинското е най-полезното", подчерта лекарката. "Освен това полиненаситените мастни киселини намаляват възпалението", добави Продеус.
Ганделман, от своя страна, обясни, че не е необходимо да се консумира специално сланина, за да се предотврати атеросклерозата, тъй като тя е калоричен продукт.
"Но ако ви се прииска да хапнете сланина, едно парче можете да изядете, то няма да навреди на здравето ви", заключи кардиологът.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!