С ъстоянието на съдовете за готвене зависи, наред с други неща, и от начина, по който се грижите за тях. Експертът Фьодор Василиев разказа пред NEWS.ru как правилно да мием и съхраняваме кухненските ножове.
Според експерта ножът е най-добре да се измие с топла вода, като се използва мека гъба. След това е необходимо да го избършете до сухо.
Кърпата за ръце - най-смъртоносният предмет в кухнята
Що се отнася до съхранението, препоръчително е да се сдобиете с отделна поставка за кухненския нож или да го прикрепите към магнитна стойка, далеч от други прибори за хранене. Както обясни експертът, съседството с лъжици и вилици по-бързо притъпява режещия ръб.
7 знака в дома, които издават, че не сте добра домакиня
Като цяло е по-добре да се отдаде предпочитание на висококачествени ножове и да се купуват от надеждни производители, обобщи Фьодор Василиев.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!