Т ози хляб трябва да се консумира пресен.
Не издържа дълго - точно както и средностатистическото италианско правителство.
От Втората световна война до днес са се сменили цели 65 правителства, които се оказват също толкова нетрайни, колкото и вкусната фокача, която трябва да бъде вкусна.
Един философ е казал: Кажи ми какъв хляб ядеш, а аз ще ти кажа кой си.
Фокача е традиционнен италиански плосък хляб, с добавени към него лук, маслини, подправки и други хранителни съставки. Историята на този хляб е свързана с град Алтамура намиращ се в Южната италианска област Пулия, главният център на благодатната зона Мурджа, където се произвежда твърда пшеница.
Как да приготвим този вкусен хляб:
Необходимите продукти за приготвяне са: брашно, мая, сол, вода, зехтин, домати и малко пресен розмарин.
Маята се разтваря във вода и добавяме брашно и сол. Дъното на йенски съд се намазва с малко с качествен зехтин.
Когато сте напълно готови с тестото, оставете го да втаса поне четири часа.
Пълната рецепта и всички стъпки, може да видите във видеото на колегите от "Дойче веле"
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!