А ко и вие сте от любителите на нестандартните вкусотии, то би било престъпление да не пробвате следващата рецепта.
Да поглезим сетивата си с нов, неопитван досега вкус, е доста добра идея, особено в края на работната седмица.
Представяме ви рецептата за сладко-пикантен сладкиш със сливи.
Петъчно изкушение: Тарт със сладко от грозде
Необходими продукти:
- 250 г брашно
- 1 пълна ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. смляна канела
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- 200 г златен сироп
- 2 пълни с.л. мед
- 125 г
Вкусни пълнени картофи, как да си ги приготвим
Начин на приготвяне:
В голяма купа пресейте брашното, бакпулвера, содата и подправките.
В широк съд с капак сипете златния сироп, захарта и меда. Разтопете ги на слаб огън. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Дръпнете от огъня и оставете да се охлади.
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
В купа разбийте яйцата и прясното мляко. Добавете изстиналата захарна смес към брашното постепенно, при непрекъснато разбъркване. След това, по същия начин добавете и яйчената смес. Разбъркайте до хомогенност.
Измитите сливи разрежете на половинки и отстранете костилките им. Ако сливите са големи, разрежете ги на четвъртинки. Постелете с хартия квадратна тавичка. Изсипете сместа в тавичка. В нея подредете резените сливи. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.
Петъчно изкушение: Как да си направим ябълков пай
За топинга разрежете сливите на половинки и отстранете костилките им. Поставете ги в съда, в който сте разтопили захарта и маслото. Добавете захар, масло и сироп. Захлупете и гответе на умерен огън до омекването на плодовете.
Сервирайте парче топъл сладкиш със сливи, с топинг от сливи и сироп. Гарнирайте със сметана.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!