О бичате ли да похапвате сладки вкусотийки? Kоледните празници са прекрасен момент да се поглезите с някое лакомство. Ако пък очаквате гости, то следващата рецепта несъмнено ще задоволи и най-претенциозните вкусове.
Затова ви предлагаме да опитате този обърнат печен чийзкейк. Вижте как да си го приготвите:
Необходими продукти за 9 порции:
- 900 г крем-сирене
- 200 х захар
- 150 г заквасена сметана
- 3 с.л. брашно
- 3 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 2 ч.л. ванилова паста
За карамеления сос:
- 50 г масло
- 170 г мед
- 300 мл течна сметана
- ½ ч.л. сол
За топинга:
- 150 г бисквити дижестив
- 75 г безсолно масло
- 30 г кафява захар
- 50 г натурален шоколад
- 50 г печени лешници
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 160 градуса (140 с вентилатор). Постелете дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) с хартия за печене.
2. В купа разбийте крем сиренето със захарта, с помощта на шпатула. Добавте заквасената сметана, брашното, предварително разбитите яйца и ваниловата паста. Разбъркайте до хомогенност, за около 1 минута.
3. Изсипете сместа във формата и изравнете. Печете 1 час. Оставете чийзкейка във фурната, докато тя изстине. След това поставете чийзкейка в хладилника за една нощ.
4. За карамеления сос сложете нарязаното на кубчета масло, захарта и меда в касеролка докато се разтопят. Изключете котлона и добавете сметаната и солта. Разбъркайте.
5. За топинга поставете бисквитите в плик със зип закопчаване и ги натрошете като ги удряте точилка. Пресипете ги в купа и добавете меда, маслото, захарта, нарязаните лешници и шоколад. Разбъркайте добре.
6. Извадете чийзкеййка от формата и го поставете върху подноса. Залейте с карамеления сос и поръсете топинга.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!