А мерикански, японски, тънки, дебели, солени, сладки, пухкави, запечени.
Има толкова много варианти за приготвяне на любимите на мнозина палачинки!
Когато нямаме много време за приготвянето на сладкиш, палачинките винаги са подходящият избор. Този прочут десерт се приготвя лесно и бързо, а, когато добавим шоколад, се сдобиваме с един вкусен десерт, достоен за всеки скъп ресторант.
Рецептата за вкусни палачинки я дава хърватската кулинарна блогърка Лидия Джурич. По рецепта пълнежът е от течен шоколад, който можете да си направите у дома или да купите от магазина.
Необходими съставки:
За палачинките:
- 2 яйца
- 200 грама брашно
- 200 мл прясно мляко
- 200 мл минерална вода
- 2 супени лъжици олио
- Щипка сол
За шоколада:
- 140 грама лешници
- 350 грама млечен шоколад
- 2 супени лъжици пудра захар
- 2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата и добавете млякото и 100 грама от брашното. Разбийте добре сместа, докато стане хомогенна, след което добавете останалото брашно.
- Добавете водата и олиото, разбъркайте бавно и внимателно и оставете сместта да отпочине половин час.
- Ако има нужда добавете още вода, сместта не трябва да е прекалено гъста. Пържете палачинките на средна температура, докато не започнат да се отделят от тигана, после обърнете и пържете още 10 секунди.
- Започнете с приготвянето на течния шоколад. Изпечете лешниците в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на пет минути.
- После ги поставете в кърпа и ги разклатете добре, така че да падне обвивката им. Поставете лешниците в блендер и ги пасирайте за около пет минути, докато не станат на паста.
- Постепенно добавяйте олиото и пудрата захар и пасирайте още пет минути. Накрая добавете разтопения млечен шоколад и намажете палачинките.
- Добавете гарнитури по желание.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!