Л есно, бързо и много вкусно. И вие ли се оглеждате за някоя нова рецепта? Тези палачинки с хрупкав бекон и кленов сироп определено са нещо нетрадиционно, но приготвите ли си ги веднъж, ще искате още и още от тях.
Необходими продукти:
300 г брашно с набухвател
2 ч.л. бакпулвер
100 г захар
4 яйца
360 прясно мляко
8 слайса шарен бекон
50 мл кленов сироп
Начин на приготвяне:
- За сместа за палачинки отделете жълтъците от белтъците.
- В купа смесете брашното, бакпулвера, 50 г захар, отделените жълтъци и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенност.
- В друга купа разбийте белтъците. Щом образуват пян, добавете малко по малко останалите 50 г захар. Разбивайте до получаването на твърд сняг.
- Добавете разбитите белтъци към сместа с брашното и разбъркайте внимателно, за да запазите въздушността.
- Намажете вътрешната страна на 2-3 рингчета с мазнина и ги поставете в тиган, загрят на умерен огън. Напълнете рингчетата до половината със смес за палачинки. Захлупете капак и печете 3 минути. Обърнете палачинките и печете още 3 минути. Продължете до изчерпване на сместа за палачинки.
- В същия тиган подредете слайсовете бекон и ги запечете до хрупкавост от двете страни.
- Сервирайте палачинките с хрупкав бекон върху тях. Полейте с кленов сироп.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Как да приготвите неустоими шоколадови трюфели
Сладко изкушение: Торта Дакоаз с горски плодове
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!