О мръзнало ви е да хапвате скучни и еднообразни ястия през работната седмица? Уикендът е иделното време да разнообразите ястията си и да се поглезите. Днес ще ви споделим рецептата за един неустоимо вкусен обяд, който освен лесен за приготвяне, ще задоволи и най-претенциозните вкусове.
Омлет с пушена сьомга и козе сирене
Необходими продукти:
За гарнитурата:
- 1 глава червено цвекло
- 2 с.л. балсамов оцет
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. нарязан див лук
- 1 с.л. нарязан копър
- ½ ч.л. захар
- 6 големи яйца
- 1 ч.ч. пълномаслена течна сметана
- 2 с.л. безсолно масло
- 110 г пушена сьомга
- 80 г саламурено козе сирене
Начин на приготвяне:
1. За гарнитурата обелете цвеклото и го нарежете на тънки жулиени или го настържете на едро. Овкусете с балсамов оцет, зехтин, сол и черен пипер. Добавете и нарязаните подправки. Разбъркайте добре.
2. За омлета разбийте яйцата и добавете сметаната. Разбийте до хомогенност и овкусете със сол и черен пипер.
3. Разтопете малка бучка масло в тиган с незалепващо покритие и изсипете ¼ от яйцата, на тънък слой. С помощта на шпатула внимателно раздвижвайте сместа в центъра на тигана, докато яйцата започнат да се сготвят. Оставете за 2 минути без да разбърквате. Разпределете по цялата повърхност парченца пушена сьомга и козе сирене.
4. С помощта на голяма шпатула започнете да навивате омлета отвътре навън, като държите тигана под наклон. Оставете навит омлета ооще ½ минути и го обърнете в чиния. Разрежете по дължина леко омлета, колкото да се разтвори. В отвора сложете от салата от червено цвекло.
5. По същия начин на правете още 3 омлета.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!