П редставяме ви рецепта за едно нетрадиционно, но много вкусна предястие.
Зарадвайте любимите си хора и гостите си с домашно приготвена храна. Вижте как да приготвите панирани пълнени маслини:
Продукти за 4 порции:
18-20 зелени маслини „Мамут“ (без костилки)
60 мл зехтин екстра върджин
30 г морков
30 г лук
30 г селъри
40 г телешка кайма
40 г свинска кайма
40 г пилешка кайма
½ ч.ч. бяло вино
½ лимон, настъргана кора
¼ ч.л. прясно настъргано индийско орехче
1 филия бял хляб
25 г настърган пармезан
3 яйца
50 г брашно
150 г хлебни трохи (галета)
500 мл олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. В тиган загрейте зехтина и в него запържете нарязаните на много ситно лук, морков и селъри с щипка сол, за около 5 минути. Добавете двата вида кайма и я запържете, като я раделяте на песъчинки, отново за 5 минути. Добавете бялото вино и оставете то да се изпари за 2-3 минути.
2. Изрежете кората на филията хляб и го накъсайте на парченца в голяма купа. Върху хляба изсипете сместа със запържената кайма. Добавете настърган пармезан и 1 яйце. Овкусете с индийско орехче и фино настъргана лимонова кора. Пасирайте леко сместа с пасатор, докато стане гладка. Поставете в хладилник за 30 минути.
3. Разрежете всяка маслина от едната страна, по дължина и напълнете с част от охладената плънка.
4. За панировката в една чиния сипете брашно, във втора – разбийте двете яйца с малко прясно мляко и щипка сол, а в трета сипете галета. Оваляйте пълнените маслини първо в брашно, след това в яйца и накрая в галета.
5. Сипете поне 4 пръста олио в тенджера и го загрейте до 180 градуса. Пържете маслините по 10 наведнъж, по 5-6 минути.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!