В канала си "Хапка", Vbox7 представя един нов начин да си приготвим класическата българска рецепта за "Пълнени чушки", използвайки карфиол вместо ориз, което прави ястието още по-вкусно и здравословно!
Ако ви е станало интересно, ето как да си приготвите ястието:
Необходимо време за подготовка: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.
Порции: 4 бр. чушки (или 2 порции)
Необходими продукти:
4 бр. червени камби за пълнене
250 г. телешка кайма
300 г. карфиол
2 скилидки чесън
1 бр. морков
1 стрък селъри (стебло целина)
4 стръка магданоз
3 с. л. олио

200 мл. зеленчуков бульон
Сол, черен пипер
½ ч. л. млян кимион
1 ч. л. куркума
½ ч. л. къри на прах
Как да приготвите ястието - вижте във видеото по-горе.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!