М алко преди финала на кулинарно състезание Hell’s Kitchen България Недялка напусна шоуто и така учителката Галя остана единствената представителка на жените в топ 4.
Недялка е главен готвач, с над 10 годишен опит в професията. Готвила е за Стивън Сегал. Мечтае да има собствена пекарна.
Ето какво сподели тя за емоциите в Hell’s Kitchen България и за своето участие в интервю за Vesti.bg:
-Как ще опишете участието си в „Кухнята на Ада”?
-Участието ми в Hell’s Kitchen България е нещо, което не може да се опише с думи. Това трябва се преживее. Колкото по-напред в състезанието стигаш толкова повече емоции те обземат. Минаваш през всичко: радост, гняв, страх, гордост и всички тези емоции могат да ти се случат в един ден, но ако успееш да се „събереш” всичко е наред.
-Взехте черната куртка, но не успяхте да стигнете до финал. Съжалявате ли, че излязохте?
-Да, няма да крия, че съм щастлива и горда със себе си от признанието, което получих. И този успех дължа на човека, който остави трайна следа в мен – шеф Виктор Александров. Именно той ме научи, че готвенето е като любовта – не оставиш ли сърцето си, нищо не се получава. Наистина не стигнах до финала, но съм победител. Победих себе си, намерих нови приятели, запознах се с хора, които може би в реалния живот нямаше да срещна. Аз съм от хората, които се радват на малките неща в живота.
Не съжалявам, че не успях да стигна до топ 4 в състезанието, но това могат да го разберат само хората, които са били вътре и тези, които са ми най-близки. Истината е, че аз не участвах в Hell’s Kitchen България за тези „заветни” 100 хил. лв. Няма да крия, че моята мечта беше да видя „червен финал”, но нищо не е изгубено след мен остават една и половина червени куртки – визирам Галя и Атанас (смее се). Стискам им палци.
-Кой е най-ценният урок, който научихте от шеф Ангелов?
-Той е невероятен човек и професионалист. Пожелавам на всеки да се докосне до неговата аура. От него научих, че никога не трябва да се отказваш от мечтите си, да се бориш, да се заявиш и да го отстояваш. Но любимото ми е, един негов израз, че за да си добър шеф преди всичко трябва да си добър човек.
-Бихте ли променили нещо в участието си, ако можехте да върнете времето назад?
-Не, не бих променила нищо. Това ще е равносилно на лъжа, а аз не бих го направила. Това че бях себе си, че не играх роля, ми спечели много негативи и позитиви, но аз съм от хората, които уважават мнението на другия. Това че бях себе си ми спечели любовта на доста хора, но за мен е важна тази на един единствен човек и той знае за кого говоря.
-Какво Ви мотивира да се запишете за участие в Hell's Kitchen България?
-Исках да изпитам себе си, но това е и моят „подарък” за всички мои приятели и колеги, които искаха да видят „онзи ураган” и на екрана в Кухнята на Ада. Това, което не се разбра е, че това е и моят символичен подарък за хората, за които работя.
-Кой момент ви беше най-труден?
-Това че за 20-ия рожден ден на сина си аз бях вътре и не можах да го чуя или да го видя, но както казва народа „всяко зло е за добро“. Аз съм убедена, че хубавите неща ни предстоят.
-С какви емоции напуснахте предаването?
-Знаете ли, с годините се научих със себе си да вземам само положителните неща, емоциите, които ме правят щастлива. Така направих и сега и не съжалявам.
-Имаше два лагера в Кухнята на Ада – на младите и на опитните. Имаше ли конфликт на поколенията и защо, според вас?
-Такъв конфликт имаше, макар да беше малко пресилен, но е факт че такъв конфликт съществува може би откакто свят светува със сигурност ще го има и след нас. Може би напрежението, стреса, камерите, всичко си оказа своето влияние върху нас, но лично аз за себе си бих казала, че не тая лоши чувства към никой. Аз съм сигурна, че всички момичета са прекрасни в реалния живот, мога смело да кажа, че даже съм убедена в това. А да не забравяме, че Hell's Kitchen е шоу и трябва да забавляваме вас и себе си...
-Има ли нещо, което не успяхте да покажете в шоуто?
-Може би има. Може би напрежението си изигра своята роля, но предвид факта, че стигнах до 5 място все съм показала нещо, което е накарало Шеф Ангелов да ми гласува това доверие.
-Коя е думата, която описва най-точно преживяното в Hell’s Kitchen?
-Точната дума е страст. Може би защото аз не мога да правя нещата просто така, по задължение. Или се раздавам до край или изобщо не започвам,но също е факт,че и аз имах своите слаби дни,това са дните, в които са ми липсвали моите близки. В такива дни наистина губех себе си .
-Какви качества трябва да притежава победителят в Hell’s Kitchen и кой е вашият фаворит?
-Според мен качествата, които победителят трябва да притежава са креативност, бърза мисъл, но и търпение, самодисциплина, да бъде упорит, да бъде самоуверен и не на последно място да бъде добър човек. А дали имам фаворит, да имам. Макар че всеки достигнал до тук го заслужава, всеки от четиримата носи своята харизма и има своите качества да бъде победител. Желая успех на всеки един от тях и нека по-добрия победи.
-Имате ли тайна подправка за ястие, която го прави уникално? Може би анасона? (Ако не, можете ли да споделите рецепта за ястие, което става бързо и вкусно)
-(Смее се) Малко хора знаят, че аз всъщност съм родена в Карлово и съм отраснала при баба ми в с. Дъбене – прекрасно село с невероятни хора. От тук и моята любов към анасона, харесвам аромата му. Единствената разлика е, че аз използвам анасон при приготвянето на храната, а месните предпочитат спиртният му вариант. Но онова, което прави ястията ми уникални и вкусни не е тайна, напротив, това трябва да го притежава всеки – любовта.
Ето Ви и една бърза и лесна рецепта за десерт, който правя за приятелите си:
Необходими са Ви:
- бисквити „Еверест” шоко – 1 пакет (195 гр.)
- ядки по ваш избор (предварително изпечени) – около 130 гр.
- краве масло – около 150гр.
- бял шоколадов кувертюр или бял шоколад – 250гр.
- готварска сметана – 300мл.
- Желатин -1 пакет (10гр.)
- звезда анасон – 1бр.
- Естрагон – 1-2 шушулки или 1-2 стръка пресен
Бисквитите и ядките се натрошават в блендер, след което се прехвърлят в подходяща купа. Към тях се прибавя разтопеното масло. Разбърква се добре и получената смес се изсипва в тава с отделящо с дъно, на която по стените предварително сме поставили хартия за печене. Притиска се добре. Нашата основа е готова. Най-добре е да я приберем в хладилника.
След това натрошаваме шоколада в купа. Сметаната я загряваме на слаб котлон, към нея прибавяме звездата анасон и естрагона. След като се е загряла сметаната я прецеждаме върху шоколада и го бъркаме докато се разтопи. Оставяме го настрани докато се охлади.
Докато изчакваме си разтваряме желатина в около 50 мл. студена вода. Охладената шоколадова смес избиваме с миксер и към нея прибавяме желатина, който сме загрели на водна баня, за да се втечни.
Получената смес изсипваме върху готовата ни вече бисквитена основа, заглаждаме и отново връщаме в хладилника за около 1 час.
Декорирате по Ваш вкус. Надявам се да Ви хареса.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!