К онсумацията на ядки не трябва надвишава 50 грама дневно. Това съветва Наталия Денисова, диетолог във Федералния изследователски център за хранене и биотехнологии в Москва и кандидат на медицинските науки.
Ежедневната норма е между 30 и 50 грама ядки, а повече от 60 грама ще донесат допълнителни калории и могат да раздразнят стомаха.
Яжте това за енергия на тялото
"Сто грама ядки се равняват на приети 600 килокалории и могат да доведат до неприятни реакции на стомашно-чревния тракт", предупреждава тя, цитирана от БНР.
Диетологът препоръчва се на ден да се консумират пет - шест половинки от орехова ядка и не повече от 10-12 бадема или лешници.
Веганите са изложени на по-голям риск от ...
Ядките, въпреки наличието на мазнини в тях, са в състояние да намалят нивото на "лошия" холестерол.
Шест неща, които да правите, за да живеете по-дълго
Много изследвания потвърждават факта, че редовната консумация на ядки от хора на възраст 60-70 години значително намалява риска от атеросклероза и други сърдечни заболявания.
Безспорен лидер в съдържанието на Омега-3, който се счита за най-полезен за сърцето и кръвоносните съдове, е орехът.
Експерт: Човек трябва да коригира теглото си до 60 години
5 съвета как да засилите метаболизма си
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!