У чени установиха, че редовната консумация на някои зеленчуци и плодове ще допринесе за намаляване на риска от ракови болести, съобщи Сайънс алeрт (Science Alert).
Френски диетолози, разработили проекта NutriNet-Sante, констатирали, че
отделни видове продукти могат да са с ролята на ефикасна противоракова терапия.
Като ключово средство за понижаване на възпаленията в организма и за борба с раковите болести са посочени натуралните продукти - зеленчуци, плодове, както и органичното месо и органичната риба.
Специалистите изяснили, че домати, краставици, патладжани, картофи, месо и мляко, които не са минали обработка с антибиотици или пестициди са значително по-полезни за здравето в сравнение с другите продукти. Комплексната терапия с натурални продукти ще позволи да се подобри значително самочувствието
да се намали почти три пъти развитието на ракови болести.
При това учените отбелязват, че измерването на нивото на нитратите директно в магазинната мрежа ще е излишно.
Консумацията на натурални зеленчуци и плодове ще позволи да се спестят пари, които щяха да се изразходват за лекарства и медицински прегледи.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!