Ч удите ли се какво да приготвите за обяд. А може би пък очаквате гости за вечеря. Днес ви представяме една рецепта, с която да задоволите и най-претенциозните вкусове.
Пиле с пармезан
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 500 г пилешки гърди
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сушена мащерка
- 300 мл пасирани домати
- 350 г тъмнозелени тиквички
- 100 г моцарела
- 75 г пармезан
- 75 г галета панко
- листа босилек
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на по-тънки резени. Загрейте зехтина в дълбок тиган с огнеупорна дръжка.
Поръсете щипка сол и щипка прясно смлян черен пипер. Подредете филетата на дъното на тигана и ги поръсете със сол и черен пипер. Запечатайте месото до златистокафяво от всички страни.
Отрежете двата края на предварително измитите и подсушени тиквички. Оформете спирали от тях с помощта на специален уред. Подредете ги върху месото. Поръсете сушените риган и мащерка и разбъркайте добре. Щом тиквичките омекнат, добавете пасираните домати и разбъркайте.
Поръсете с галета панко, подредете кръгчета моцарела и поръсете с фино настърган пармезан. Най-отгоре поръсете отново с галета.
Печете в предварително загрята фурна на 220-240 градуса, под грила, за 4-5 минути, докато сирената се разтопят.
Поръсете ястието с листа босилек и поднесете.
Във видеото горе вижте как да си приготвите това ястие.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Вкусна идея за обяд: Кюфтета по тайландски
Пастет от сланина - деликатес, който трябва да опитате
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!