Р ядко има хора, които да не се поддават на сладките изкушения. Безспорно обаче е много по-добре да си приготвим нещо вкусно у дома, вместо да залагаме на готовите сладкиши от магазина. Освен, че домашно приготвеното е по-здравословно, то е и много по-вкусно.
Предлагаме ви да опитате следващата рецепта за шоколадов пудинг с амарети.
Марокански кейк със сушени плодове, как да си го приготвим
Необходими продукти:
- 125 г фина захар
- 2 с.л. вода
- 5 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 50 г какао
- 30 мл ром
- 400 мл прясно мляко
- 100 мл течна сметана
- 60 г пудра захар
- 5 листа мента
- 10 бисквити амарети
- 1 портокал, кора и резени
Начин на приготвяне:
За карамела сипете захарта в касерола с двойно дъно и дълга дръжка. Добавете водата и оставете да заври на умерен огън. След това изчакайте да се получи карамел с кехлибарено жълт цвят, като от време на време само разклащате съда.
В друг съд сипете прясното мляко и сметаната и оставете да се загреят докато се образуват балончета по краищата.
В голяма купа разбийте яйцата със захарта. Добавете пресятото какао и рома. Натрошете 4-5 бисквити амарети в сместа и разбъркайте. Добавете 1 черпак от огрещото мляко и сметана и разбъркайте. Сипете втори черпак и отново разбъркайте. След това добавете цялото останало количество. Разбъркайте до хомогенност.
Щом дръпнете карамела от огъня, изчакайте 1 минута и след това го излейте на дъното на висока кръгла керамична форма за пудинг. Поставете формата в дълбока тава. Излейте шоколадовата смес във формата. Напълнете 3/4 от обема на тавата с гореща вода и печете в педварително загрята фурна на 140 градуса 50 минути.
След като пудингът изстине на стайна температура, го охладете в хладилник най-малко за 2 часа или за 1 нощ. За да го извадите от формата, минете с острието на нож по стените. Поставете голяма чиния върху формата и я обърнете. Поръсете с няколко натрошени бисквити амарети и няколко цели отстрани. Настържете фино портокалова кора, а отстрани сложете резени портокал. Накрая поръсете с малко пудра захар и украсете с листа мента.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Как да приготвите неустоими шоколадови трюфели
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!