С коро ваш близък има рожден ден? Може би вече сте му избрали подарък, но все пак желаете да направите нещо сами - тогава защо не се опитате да приготвите тортата за празника? Или пък, ако просто търсите рецепта за нещо сладко, неустоимо вкусно и лесно за приготвяне, попаднали сте на правилното място. На подобно изкушение трудно някой би устоил.
Как да си приготвите вкусна бисквитена торта с цитрусов крем и карамелен сос
Необходими продукти
- 2 пакета обикновени бисквити
- 800 мл прясно мляко
- 220 г захар
- 5 жълтъка
- 5 с.л. царевично нишесте
- 50 мл портокалов ликьор
- 2–3 портокала
- 200 г крем сирене
- 300 мл течна животинска сметана (35%, студена)
- 1 пакетче ванилова захар
За карамеления сос:
- 120 г захар
- 1 портокал
- 170 мл течна животинска сметана (35%)
- 30 г краве масло
Начин на приготвяне
За ваниловия крем в касерола налейте 700 мл от млякото с 180 г от захарта.
Смесете жълтъците с ваниловата захар, нишестето и останалото мляко.
Когато млякото кипне, разбъркайте с нишестето и гответе на котлона 2–3 минути или докато се сгъсти.
Махнете от котлона, добавете ликьора и охладете добре, като покриете с фолио.
Разбийте с миксер охладения крем, добавете настърганата кора от портокал, крем сиренето и отново разбийте. Разбийте сметаната с останалата захар и разбъркайте с крема с помощта на шпатула.
Подредете тортата като редувате пластове напоени в портокалов сок бисквити и крем, завършва се с крем. Приберете в хладилник за 6 часа.
През това време загрейте в съд захарта, когато стане със светлокарамелен цвят, прибавете сока от 1 портокал, оставете на котлона да се разтвори, налейте сметаната и гответе докато се сгъсти. Махнете от котлона и добавете маслото. Охладете.
Сервирайте тортата полята с карамелен сос.
За още неустоими рецепти - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Как да приготвите неустоими шоколадови трюфели
Сладко изкушение: Торта Дакоаз с горски плодове
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!