Д ен преди празника, който хиляди българи отбелязват - Никулден, ви споделяме някои съвети как да се приготвите за празничната вечеря. Звездата на масата разбира се, ще е рибата.
Тя е богата на омега-3 мастни киселини, разхубавява и е полезна за още много неща, затова е хубаво да я включвате в менюто си поне веднъж седмично.
Готвенето на риба обаче, колкото и уж да е лесно - "слагаш във фурната, печеш и готово", има своите тънкости, които трябва да се овладеят, за да бъде посрещнато това ястие с аплодисментите, които заслужава.
Тъй като на рибата не върви да ѝ се режат безчет зеленчуци, както на месото, най-финият (и лесен) начин да я превърнете в изумително ястие, е като я подправите добре, съветват момичетата от Edna.bg.
Класическите подправки за риба са сол, черен и бял пипер, копър и магданоз.
Чесънът, макар да не е точно подправка, е идеално допълнение към пържената риба.
Вкусът става по-екзотичен, когато добавите (не наведнъж, естествено) розмарин, мащерка, дафинов лист.
Ако търсите истински средиземноморски аромат, можете да комбинирате морска сол с джинджифил и лимонова кора.
Дори да не сте кулинарни корифеи, можете да изберете някоя от готовите комбинации от подправки, които се предлагат на пазара.
В крайна сметка тайните на готвача си остават в кухнята.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!