Г улашът е национален специалитет в Унгария и всяка баба в страната има свой начин за приготвянето му.
Тези от вас, които нямат унгарска баба в семейството си, могат да използват следната рецепта, за да си приготвят гулаш с говеждо месо.
По традиция ястието се сервира заедно с шпецле (вид паста), както и със салата от краставици.
Следващата рецепта е за четири порции.
Необходими съставки:
- Лук - 750 гр.
- Моркови - 1 брой
- Чушки - камби - 2 броя
- Чесън - 2 скилидки
- Вода - 1 литър
- Доматен сос - 1 супена лъжица
- Говеждо месо - 1 кг.
- Сол
- Черен пипер
- Червено вино - 150 мл.
- Червен пипер
- Млян ким
- Време за готвене - 2 часа
Как да си приготвите унгарски гулаш с говеждо месо, ще разберете във видеото горе.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на DW - Try this.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!