В Япония Джоузеф Еверет яде по 30 яйца на ден и увеличава мускулната си сила. Той записва напредъка си на видео всеки ден и показва как се е променило тялото му.
Това съобщи канала в YouTube „Какво научих“.
Подробности за яйчената диета
Един мъж решава да изяде 1000 яйца за един месец, за да провери твърденията на културист, че тази диета е ефективна за изграждане на мускули.
Наред със странния режим на хранене, който включвал омлети с яйчен белтък, смутита и вечери със сурови яйца и ориз, той започнал фитнес, ориентиран към вдигане на тежести, и записал напредъка си във видеоклип.
Преди да започне експеримента, Еверет измерва началното си тегло и изпълнява четири упражнения - вдигане на щанга, мъртва тяга, клякане и преса на лежанка.
Преди и след месеца му бяха направени и кръвни изследвания, за да се определят други аспекти на здравето му, като производството на тестостерон и нивата на холестерола.
До края на експеримента той е натрупал впечатляващите 6 кг мускулна маса от първоначалното си тегло от 78 кг.
Физическите му постижения също се подобрили и той успял да вдигне 20 кг повече тежест, отколкото в началото.
Какво се е случило с тялото на мъжа
Резултатите от тестовете показват намаляване на опасния вид мазнини в кръвта, наречен триглицериди, който се свързва с висок риск от инсулт и инфаркт.
Той допълвал своите 30 яйца на ден с чиния ориз, порция говеждо месо, малко количество кисело мляко, малко плодове и мед, а понякога и протеинови барчета.
Като цяло това се равнява на прием на 3300 до 3700 калории на ден.
Известно е, че яйцата са добър източник на протеини, които са от съществено значение за изграждането на мускулите. Те съдържат и много витамини и минерали, включително калций, желязо, цинк и калий, които укрепват костната тъкан.
„30 яйца ми осигуряват 190 грама протеини, дневната ми нужда от витамин А, 120% от витамин D и тонове витамини от група В“, казва мъжът.
Внимание, приемът на яйца може да е опасен
Консумацията на яйца трябва да бъде умерена, тъй като прекомерният им прием може да повиши нивата на холестерола, особено при хора с предразположеност към сърдечно-съдови заболявания.
Суровите или недобре сготвени яйца носят риск от заразяване със салмонела, което може да доведе до хранително отравяне и стомашно-чревни проблеми.
Хората с алергия към яйца трябва да бъдат особено внимателни, тъй като дори малки количества могат да предизвикат тежки алергични реакции.
Този текст има изцяло информационна цел и не представлява медицински съвет – при въпроси относно здравето и храненето се консултирайте със специалист.
Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!