Б ирата увеличава риска от развитие на рак, както всеки друг продукт, който съдържа алкохол. Той обясни, че основният потвърждаващ фактор е ацеталдехидът, който се произвежда в тялото в резултат на преработката на алкохол. Това казва онкологът Евгений Черемушкин, цитиран от FederalPress.
„Именно това има пряка канцерогенна токсичност“, обясни Черемушкин.
Според него заради консумацията на бира се получава директно токсично увреждане на чернодробните клетки. И чрез стимулиране на производството на естроген рискът от развитие на рак на гърдата може да се увеличи.
По-рано в медиите Черемушкин призова да не се променят хранителните навици. Той обясни, че ако в диетата вместо месо, риба и растителни храни, които човек консумира ежедневно в продължение на много години, се появят ястия от различна кухня, това може да провокира развитието на злокачествен тумор.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!