О рехи, кънки печени кори и сладък сироп - няма как да не е вкусно. А когато добавите и шоколад мини баклавичките са готови.
Необходими продукти:
- За ролцата и пълнежа:
- 6 листа кори за баница
- 3 с.л. олио
- 120 г. ядки по избор, смлени
- ½ ч.л. канела
- ¼ ч.л. млян карамфил
- За сиропа
- 100 мл. портокалов сок
- 100 мл. вода
- 120 г. захар
- 1 пръчка канела
- 3 бр. звезден анасон
- За топинга:
- 200 г. тъмен шоколад
- 2 с.л. шам фъстък
Смесете в купа всички съставки за пълнежа, без олиото, а корите извадете от пакета и ги сложете на плота.
Разрежете на 4 ленти по дължина. Работете бързо, за да не изсъхнат корите. Ако ли не , покрийте с кърпа онези, които не използвате към момента.
Вземете една лента и я намажете с малко от олиото. Поръсете с плънката, прегънете от двете страни по дължина и навийте на ролце. Така направете с всяка кора. Поставете ги в тава с хартия за печене. Леко надупчете всяко ролце с клечка или вилица на няколко места.
Печете на 190 градуса за около 20 мин или до готовност. През това време направете сиропа, като сложите в тенджера на котлона всички съставки за него. В момента, в който сместа заври намалете степента на котлона и оставете за около 5 мин.
Залейте баклавата. Оставете я да поеме сиропа. Разтопете шоколада . Потопете до половината всяка баклавичка и след това я поръсете с шам фъстък или кокосови стърготини. Поднесете.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!