Д а приготвим сладко изкушение, и то най-вече за близките си хора, е огромно удоволствие. Често обаче това може да се окаже и голямо предизвикателство. Най-вече докато подбираме из редицата рецепти и се чудим коя би била най-подходящата.
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Затова днес ви предлагаме едно предложение, което ще се понрави и на най-претенциозните - медовик с цедено кисело мляко и боровинки. Обещаваме, че няма да останете разочаровани!
Това е най-лесният десерт, вижте как да го приготвите
Необходими продукти
За блатовете:
500 г брашно
4 яйца
160 г захар
150 г краве масло
4 с.л. мед
2 ч.л. сода
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
За крема:
3 кг кисело мляко
100 г захар
1 ч.л. ванилов екстракт
1 бурканче боровинково сладко
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Начин на приготвяне
За крема предварително сложете киселото мляко в марля и оставете да се отцежда за поне 24 часа.
За блатовете в купа смесете захарта и яйцата. Разбъркайте и гответе на водна баня, като продължавате да бъркате. Добавете меда и маслото. Бъркайте, докато сместа леко се сгъсти. Дръпнете от котлона и охладете леко.
Малко по малко добавете брашното и содата. Разбъркайте добре. Трябва да се получи не много меко тесто.
Разделете тестото на 8 части и ги разточете на кръгли кори върху набрашнен плот. Изрежете ги с ринг с диаметър 20 см.
Поставете един блат в тава с незалепващо покритие (или покрита с пергаментова хартия) и го набодете с вилица. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златистокафяв цвят - за около 5-6 минути. По този начин изпечете всички блатове.
Остатъците от тестото също изпечете. Охладете всички блатове.
Пригответе крема като смесите цеденото мляко със захарта и ванилията. Заделете малка част от крема за накрая.
Сглобете тортата във форма за торта с регулиращи се стени, като редувате блатове, крем и сладко от боровинки. Завършете с крем.
Приберете тортата в хладилник за една нощ.
Махнете ринга, намажете стените със заделения крем. Смелете изпечените изрезки от блат и поръсете тортата.
Още неустоими рецепти можете да откриете в канала на 24Kitchen във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!