М аслото Гхи - това е пречистено краве масло, от което са отстранени водата и протеините, като се състои от мазнини, предимно наситени, пишат от Edna.bg.
Това го прави подходящо за готвене на високи температури.
Маслото съдържа витамин Е и А, както и линолеова киселина, която е незаменима и не се произвежда от организма.
Установено е, че приготвяйки храната с Гхи, полезните витамини и минерали се усвояват много по-добре от тялото, допълват от Edna.bg.
То е основната мазнина за готвене в Аюрведичната традиция и се използва от хилядолетия насам не само за кулинарни цели, но и при детоксикиращи и пречистващи програми.
В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КАК ДА ПРИГОТВИТЕ МАСЛО ГХИ
Счита се, че това масло е сатвична храна, тя носи качествата хармония, баланс, светлина, чистота и др. Липсата на протеин го прави подходяща опция за хора с алергии към млечния протеин, но разбира се, трябва много внимателно да го прецедите.
Може да се използва както за готвене, така и в суров вариант, дори се приема на гладно, за да се лекуват стомашни проблеми. Използвано като основа за направата на масажни кремове, прави кожата и косата гладка и свежа.
Във видеото горе вижте как се бие масло
Подобно на всички масла, това масло също трябва да се консумира умерено - не повече от 3 или 4 супени лъжици на ден.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!