В сезона на настинките и грипа е важно да хапваме повече лук и чесън, за да запазим доброто си здраве.
Затова днес ви предлагаме една апетитна рецепта с чели четири глави лук.
Необходими продукти:
4 глави лук
3 яйца
300 г сирене „Гауда“
50 г краве масло
250 мл животинска сметана
1 щипка индийско орехче
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се реже на полумесеци и се запържва в маслото на умерен огън, като се посолява. Готви се, докато започне да се карамелизира.
Сиренето се настъргва на едро ренде, яйцата се разбиват и се смесват със сметаната. Овкусяват се със сол, бял пипер и индийското орехче.
Сиренето се разпределя по дъното на тавата, а върху него се слага карамеленият лук. Заливат се с яйчената смес.
Гратенът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Оставя се да се охлади леко, нарязва се и се сервира.
Почерпете още идеи:
Пригответе хрупкави пилешки бутчета с чипс
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!