„Всеки един момент е подходящ за торта. А когато е домашна, моментът е перфектен“, казва кулинарният влогър Диди.
Затова заедно с нея днес готвим вкусна торта с пандишпанови блатове и шоколадов мус.
Необходими продукти:
4 яйца
120 г. захар
120 г. брашно
1 пудинг с варене
1 ч. ч. сладкарска сметана
50-100 г. шоколад
Начин на приготвяне:
Разбйте жълтъците и захарта.
В друга купа разбъркайте енергично с миксер белтъците, не забравяйте да измиете бъркалките преди това.
С помощта на дървена лъжица или шпатула смесете белтъците и жълтъците.
Поетапно прибавете и пресятото брашно.
Печете до готовност на 180 градуса.
Разбийте сладкарската сметана и смесете със студеният пудинг. Добавете нарязания на парченца шоколад.
Разрежете готовия блат на 3, сиропирайте с компот по свой вкус и сглобете тортата.
Да ви е сладко!
Още лесни рецепти за торта:
Как да превърнем кроасаните с масло в сладкиш
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!