В секи е изпитвал затруднения при боядисването на великденсите яйца. Ето няколко полезни съвета, с които да направите празничния ритуал по-безавариен.
1. Хубаво измийте и прегледайте яйцата, които ще използвате./ Ако са домашни, могат да имат кал./ По възможност изберете бели яйца.
2. Не използвайте съвсем пресни яйца./ Хубаво е да са на поне 3 дена.
3. Важно е яйцата да са били известно време на стайна температура./ Така няма да се напукат, когато ги сложите в тенджерата.
4. Сложете ги в не много голям съд, за да не могат да се мърдат вътре./ Наредете ги така, че да не се притискат.
5. Сложете тензух или кърпа на дъното на тенджерата./ Така ще избегнете напуквания, ако някое яйце се удари.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!