П илешките дробчета са от онези бързи ястия, които всяка работеща домакиня трябва да умее да готви.
Необходими продукти:
500 гр. пилешки дробчета (почистени)
30 гр. краве масло
20 гр. корен джинджифил
100 мл сос „Пири пири“
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
селски хляб и пресен магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Чесънът и джинджифилът се обелват и се наситняват.
Пилешките дробчета се разполовяват и се запържват, до златисто, в зехтина и маслото.
Добавят се чесънът и джинджифилът, и се разбърква.
Наливат се лютият сос „Пири пири“ и малко вода.
Ястието се овкусява със сол и черен пипер, разбърква се и се готви още 1–2 минути.
Поднася се с нарязан наситно магданоз и парчета хляб.
Във видеото вижте още как да приготвите супа с тиква и нахут и сос „Пири Пири“
Вижте още:
Да си приготвим свински филенца на тиган
Пилешко филе с ананас и медена глазура
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!