Т ежките неделни вечери превръщат понеделниците в най-трудния ден от седмицата.
Затова днес Милена ми представя нейната необичайна закуска за възстановяване след дълга лятна вечер.
Необходими продукти:
200 гр. гъби
3-4 филийки хляб
2 яйца
2 с. л. брашно
100 гр. масло
1-2 с. л. сметана
½ чаша олио
сол
черен пипер
Нарежете гъбите и ги сварете в подсолена вода.
Разбийте яйцата в дълбока чиния и потопете няколко филии в нея. Изпържете филиите в загрята мазнина.
Когато гъбите омекнат, разтопяваме маслото.
Към разтопеното масло добавете брашното и на тънка струйка долейте от гъбения бульон.
Последван от сметаната, солта и черния пипер.
Когато сместа стане хомогенна, я оставете да покъкри за няколко минутки и след това добавете гъбите.
Сервирайте гъбите върху филийките и се насладете на питателната закуска.
Още рецепти:
Домашни еклери, които се топят в устата
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!