С лед ориза, пилешкото в сладко-кисел сос е най-популярните рецепти в китайската кухня.
Оказва се, че приготвянето му далеч не е толкова сложно и вече не е необходими да чакате доставка от любимия си ресторант, за да се насладите на това ястие.
Във видеото от канала "Да сготвим с Милена" може да видите как тя приготвя сладко-киселото пиле.
Всичко от което се нуждаете са:
400 гр. пилешки гърди
2 с. л. пудра захар
½ ч. лъжица сол
1 с. л. соев сос
2 с. л. винен оцет
1 ½ с. л. доматено пюре
2 с. л. портокалов сок
1 малка глава лук
1 кубче пресен джинджифил
1 скилидка чесън
3 с. л. олио
Нарежете месото на малки кубчета и посолете.
Най-важният момент от приготвянето е сосът.
В купа смесете захар, соев сос, оцет, доматеното пюре и портокаловия сок.
В получената смес добавете месото, захлупете с капак и изчакайте около час.
През това време нарежете на дребно лука, чесъна и джинджифила. Запържете ги за няколко минути и ги извадете от тигана.
В същия тиган запържете месото.
Когато порозовее, намалете котлона и прибавете запържения лук, чесъна и джинджифила.
Остава само да добавите соса и да изчакате да покъкри десетина минути.
Ако тази рецепта ви е харесала, вижте още:
Интересни и вкусни - как да си направим палачинкови джобчета
Рецепта за тортилa с гъби - лесно и вкусно
Как да си направим вкусна чеснова багета
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!