Т ази седмица Диди ни пренася в далечна Италия, приготвяйки пица с моцарела.
Рецептата е достатъчно лесна и бърза, за да остане време и за замесване на тесто.
Необходими продукти:
200 мл. вода
3 с.л.зехтин
350 гр. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 п. суха мая
За плънката:
моцарела
шунка
доматено пюре
пресни домати
подправки
Или:
кашкавал
шунка
доматено пюре
пресни домати
подправки
царевица
гъби
Замесете тестото със суха мая, брашно, вода, зехтин, сол и захар. Докато втасва подгответе продуктите за гарниране. Нарежете ги на тънки и равномерни филийки.
Когато тестото втаса, го разделете на 2 равни части и оформете с помощта на точилка.
Поставете в тавички за печене, намажете с доматено пюре и подредете кръгчетата домат.
Печете на 180-200 градуса, когато пицата се надигне, я извадете и подставете останалите продукти.
Пицата предполага голямо разнообразие от продукти, във видеото може да видите двата варианта, които Диди предлаг.
Върнете обратно във фурната за още няколко минути и пицата е готова за похапване.
Вижте още няколко рецепти:
Пица с традиционен вкус и необичайна форма
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!