Е сента дойде, а тиквата е един от символите на този сезон.
Вкусна и много здравословна, тиквата съдържа много голямо количество на витамини и минерали. Това я прави чудесна възможност за хубава закуска.
Често я консумираме като десерт. Бабиният тиквеник, печена на фурна с малко захар и канела, орехи... всякакви вкусни и ароматни комбинации.
Освен за вкусно хранене, тиквата може да послужи и за декорация. Вижте как в галерията ни
В Америка обичат тиквата на каша, в която добавят и овесени ядки.
Предлагаме ви няколко вкусни и интересни комбинации с тиква, които са чудесни за закуска:
Мъфини от тиква - все по- често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.
Ето и необходимите продукти:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. канела
1 ч.ч. пюре от тиква
1/3 ч.ч. олио
2 бр. яйца
1 и 1/4 ч.ч. захар
Начин на приготвяне
Смесвате тиквата, олиото, захарта и яйцата. Разбъркайте добре с миксер, за да се получи гладка смес.
Отделно смесете сухите продукти - брашно, бакпулвер, сода, сол и канела.
След това прибавете сухата смес към тиквената. Разбърква се до хомогенизиране.
Печете в предварително загрята на 180 градуса за около половин час.
Друга прекрасна възможност за закуска
Френски тост с тиква
Френският тост с тиква набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.
Във видеото може да видите и как може да си приготвите шейк от тиква за 60 секунди
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!