А ламинутите са сред любимите рецепти на мнозина, защото не само се приготвят много бързо, но и позволяват голяма свобода при избора на продукти.
Вижте едно ново предложени за бърза рецепта.
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди
400 г оризови нудли
100 мл сос Терияки с чесън
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 малка глава червен лук
1 малка глава броколи
1 червена чушка
1 зелена чушка
4 с. л. олио
1 с. л. царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нудлите се варят в гореща вода според упътването на опаковката, отцеждат се и се измиват със студена вода.
Чесънът и джинджифилът се почистват и се нарязват наситн
Чушките се почистват и се нарязват на лентички, а лукът – на полумесеци.
Броколите се бланшират за кратко във вряща подсолена вода.
Пилешкото се реже на жулиен и се овкусява със сол и черен пипер. Прибавя се нишестето и се разбърква добре.
Месото се запържва в половината от олиото. Изважда се.
В същия съд се налива останалото олио и се запържват чесънът и джинджифилът.
Добавят се чушките, лукът и броколите.
Връща се месото и се сипват нудлите.
Налива се сосът терияки и се разбърква.
Готви се 1–2 минути и се поднася.
Вижте още:
Да си приготвим свински филенца на тиган
Пилешко филе с ананас и медена глазура
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!