П ринцесата на Уелс, обича да приготвя ястието за семейството си и се смята, че особено много го е желала, докато е била бременна
Принцеса Кейт и принц Уилям са почитатели на пикантното къри в индийски стил, както разкриха по време на посещение в индийски ресторант в Бирмингам по-рано тази година.
Двойката заяви, че "обича къри", а Кейт обясни, че ястието е "толкова носталгично" и че тя "обича подправките", докато Уилям предпочита по-меките варианти.
На въпроса дали децата им, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, харесват индийска храна, Кейт отговори: "Абсолютно, те я обожават", въпреки че любимото ястие на Джордж всъщност е популярно италианско ястие.
Принцесата на Уелс сподели по време на интервюто за BBC One, че нейният избор за храна за вкъщи винаги е къри. "Къри, определено", каза кралската особа.
Представяме ви "евтина, здравословна и вкусна" рецепта за кремообразно пилешко къри, което е любимо на Кейт Мидълтън.
Продукти:
- 2 супени лъжици растително масло
- 2 пресни скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 голяма глава жълт лук, нарязана на ситно
- 2,5 чаени лъжички къри на прах
- 2 чаени лъжички смлян кимион
- 1/4 чаена лъжичка счукан червен пипер на люспи
- 1 чаена лъжичка смляна куркума
- 1 килограм обезкостени пилешки гърди, нарязани на едносантиметрови парчета
- 1 и 1/2 чаена лъжичка доматено пюре
- 1 чаша кокосово мляко
- 2 чаени лъжички сол
- 1 чаша гореща вода
Приготвяне:
- Загрейте олиото в уок на средно висока температура. Добавете лука и гответе в продължение на 6 до 8 минути или докато стане прозрачен. Добавете чесъна и гответе още 1-2 минути.
- Разбъркайте кимиона, куркумата, 1 чаена лъжичка къри на прах, люспите червен пипер и една чаена лъжичка сол - гответе в продължение на една минута. Добавете доматеното пюре. Разбъркайте, за да се комбинират.
- В торбичка с цип сложете пилешките парчета в останалото къри на прах, подправете със сол и черен пипер. Добавете в уока и гответе за около 5-6 минути, докато външната част стане златистокафява.
- Изсипете кокосовото мляко в уока - ако кокосовото мляко се е отделило от мазнината, изсипете течността и добавете около 1 супена лъжица мазнина, докато получите желаната кремообразна консистенция.
- Варете на тих огън, непокрито, като разбърквате от време на време в продължение на 7 минути или докато пилето се сготви. Добавете гореща вода, ако няма достатъчно течност, защото се е сварила.
- Сервирайте горещо с бял ориз, ако желаете. Поръсете с кориандър и добавете лайм, ако желаете.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!