Л ичният готвач на Елизабет II Дарън Макгрейди, който работи в кралския дворец от около 15 години, сподели рецептата за любимите ѝ палачинки.
Основната тайна на любимия деликатес на Елизабет II се крие в това, че в тестото се използват три вида набухватели.
Неустоими: Бърза рецепта за палачинки с течен шоколад
За да приготвите "царски" палачинки, ще ви трябва едно яйце, две супени лъжици захар, чаена лъжичка олио, 100 г разтопено масло, 250 мл мляко, 240 г брашно, чаена лъжичка сода бикарбонат, 2,5 супени лъжици бакпулвер и 1, 5 супени лъжици лимонена киселина.
Консистенцията на тестото трябва да бъде подобна на гъста боза. Приготвят се в тиган с незалепващо покритие с масло. Макгрейди препоръчва да сервирате палачинки топли с домашно сладко.
Кралицата на Великобритания обичала да ги хапва на закуска с плодово сладко. И през 1960 г. Елизабет II представи рецептата за тези палачинки на американския президент Дуайт Айзенхауер .
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!