Л ято е, а вие искате да си хапнете вкусен десерт, който да носи уханието на сезона?
Тогава защо не опитате да си приготвите домашно реване, сиропирано със сироп от бъз?
Продукти
12 порции, 1 час + сиропиране
- 6 яйца (на стайна температурата)
- 200 г захар
- 350 г грис от твърда пшеница (семолина)
- 150 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
- 1,5 л сироп от бъз (неразреден)
За поднасяне:
- 250 мл течна животинска сметана
- 50 г захар
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
1. Разбийте много добре жълтъците с половината от захарта и с ваниловата захар - до побеляване и удвояване на обема.
2. Разбийте белтъците с останалата захар. Трябва да станат на сняг.
3. Разбъркайте внимателно жълтъците и белтъците.
4. Смесете гриса от твърда пшеница с брашното и бакпулвера и ги добавете, като бъркате внимателно. Изсипете в тава, застлана с пергаментова хартия.
5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
6. Все още горещия блат залейте със сиропа. Оставете да престои една нощ.
7. Сервирайте с разбита със захар и ванилова захар сметана
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!