Х апва ви се нещо сладко, но не искате да се занимавате със сложни рецепти, които включват печене? Тогава опитайте да си направите това сурово брауни.
Необходими продукти:
- 270 г фурми
- 90 мл пикантен ром
- 80 г конопено брашно
- 100 г бадемово брашно
- 50 г 100 % сурово какао
- 1 лимон
- настъргана кора
- 2 с.л. ядки макадамия
- 2 с.л. какаови зърна
За топинга: - 125 мл кокосово масло
- 50 г 100 % сурово какао
- 2 с.л. мед
За гарниране: - 1 с.л. пчелен прашец
- 1 с.л. лавандулов цвят
- 5 розови листенца
Начин на приготвяне:
Обезкостените фурми сложете в купа и ги залейте с рома. Оставете ги настрани за 30 минути. Прехвърлете фурмите в блендер или кухненски робот и добавете малко от рома, в който са били накиснати. Смелете до получаването на хомогенна пастообразна смес. Прехвърлете пастата от фурми в купа и към нея добавете бадемовото и конопеното брашно, фино настърганата лимонова кора, нарязаните ядки макадамия и какаови зърна. Разбъркайте много добре сместа, до хомогенност.
Намажете с мазнина дъното и стените на квадратна тавичка (20х20 см) и постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея, разпределете я равномерно и загладете. Поставете в хладилник поне за 2 часа. Ако нямате време, поставете десерта във фризер за 15 минути.
За топинга сипете в тенджерка кокосовото масло, суровото какао и меда и затоплете сместа за 5 минути, при непрекъснато разбъркване. Щом сместа стане гладка и лъскава, дръпнете от огъня. Залейте охладения десерт с топинга и го поставете в хладилник за 10 минути. След това извадете десерта и го нарежете на правоъгълни парчета. Поръсете с пчелен прашец, лавандулов цвят и розови листа.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Как да приготвите неустоими шоколадови трюфели
Сладко изкушение: Торта Дакоаз с горски плодове
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!