Г ладни сте, хапва ви се нещо вкусно, но не ви се отделя много време в кухнята? Опитайте тази рецепта за паста от нахут с болонезе от карфиол и гъби. Обещаваме ви, че ще останете доволни.
Необходими продукти:
- 650 г карфиол
- 250 гъби печурки
- 3 с.л. олио
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- щипка едър лют червен пипер
- 2 стръка розмарин
- 3 с.л. доматено пюре
- 300 г паста от нахут
- 40 г пармезан
Начин на приготвяне:
Нарежете карфиола на розички и ги смелете в блендер или кухненски робот до размера на оризови зърна. Пресипете карфиола в купа.
Смелете гъбите по същия начин и ги пресипете при карфиола.
В загрят тиган с олио запържете нарязания на ситно лук, докато омекне. Добавете смачканите на паста скилидки чесън, нарязания на ситно розмарин и лютия червен пипер. Разбъркайте и добавете гъбите и карфиола. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте, за да се запържи за минута.
Сварете пастата от нахут в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете пастата и запазете 1 ч.ч. от водата от варенето.
Добавете пастата в тигана заедно с 2/3 от фино настъргания пармезан. Добавете и половината чаша вода от варенето. Разбъркайте.
Поднесете пастата с малко настърган пармезан отгоре.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!