Ю ли е времето за кайсии, а в комбинация със сирене и бял шоколад този вкусен летен плод е истинска наслада.
По-долу можете да намерите рецепта за бърза торта само с няколко съставки, която ще ви разхлади за миг, а едно парче няма да е достатъчно.
Продукти:
За кайсиевия дресинг:
250 г кайсии
50 г захар
пакетче желатин
За основата:
200 г смлени бисквити
80 г масло
50 мл мляко
За крема:
500 г крема сирене
100 г бял шоколад
200 мл сладкарска сметана
50 г пудра захар
Пакет желатин
Начин на приготвяне:
- Подгответе бисквитената основа. Разтопете маслото и добавете бисквитите и малко мляко. Постелете дъното на формата с хартия за печене, а краищата намажете с масло. Притиснете бисквитената основа и я приберете в хладилника, докато приготвите крема сиренето.
- Разтопете белия шоколад в 200 мл сметана. Пригответе желатина според указанията на пакетчето, след което го добавете към горещия шоколад, който вече сте свалили от огъня. Разбъркайте, докато желатинът се разтвори.
- Смесете крема сиренето с пудрата захар, след което добавете сместа с белия шоколад.
- Пригответе кайсиевия слой. Накълцайте ги, добавете захарта и варете за кратко на слаб огън. Пригответе желатина според инструкциите на торбичката. Добавете към горещата смес и разбъркайте, докато се разтвори.
- Разпределете крема сиренето върху бисквитената основа. Охладете малко, след което добавете кайсиевия дресинг.
- Оставете в хладилника за една нощ.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!