Е динственият регион в Европа за отглеждане на кафе е Вале де Агаете на остров Гран Канария.
Вулканичният остров предлага перфектни условия за това - топло е, влажно и почвата е много плодородна.
Авокадото и цитрусовите плодове също се култивират, за да се избегне изчерпването на почвата.
"Качеството на кафето силно зависи от почвата, от климата, валежите, промяната в температурата. Всичко това оказва влияние върху кафеените растения. Това определя вкуса на напитката, която ще сипете в чашата си", казва Антонио Маркес, производител на кафе.
За разлика от големите плантации, кафените череши се берат на ръка. Берат се само узрелите плодове.
Кафените череши се сушат самостоятелно на слънце и вятър.
След като изсъхнат, черешите се обелват. Процесът на печене придава на кафето истинския вкус и аромат.
А какъв е вкусът на кафето на остров Канария?
"Кисело и сладко, леко плодовито. Вкусовете са съвсем различни", казва Антонио Маркес.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!