М омичетата от Edna ни представят проучване, което засяга всички нас.
Американски учени твърдят, че умерената консумация на шоколад - до три броя месечно, може да намали опасността от сърдечна недостатъчност до 23 процента, пише The Independent.
Специалистите от медицинското училища „Айкон“ към болница „Маунт Синай“ в Ню Йорк са убедени, че флавоноидите в шоколада укрепват кръвоносните съдове и намаляват възпаленията.
Те обаче призовават за умереност.
Шоколадът е полезен само ако си го позволяваме от време на време, защото захарта и мазнините в него никак не са за препоръчване. При хората, които ядат шоколад всеки ден, опасността от сърдечна недостатъчност се увеличава със 17 процента.
По-рано тази година резултатите от друго изследване доведоха до извода, че тъмният шоколад има позитивно влияние, което се изразява в намаляването на стреса и подобряване функцията на паметта.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!