Н ай-правилният начин за приготвяне на яйцата е да ги сварите, пише вестник "Express", позовавайки се на проучвания на експерти от Националната здравна служба в Англия.
Освен варенето, друг добър начин да консумираме яйца, е като си направим омлет. Но експертите предупреждават, че вместо мазнина за омлетите, е добре да ползваме обезмаслено мляко.
Пърженето на яйца удвоява съдържанието на мазнини в този продукт, така че експертите определят този метод на готвене като вреден.
Диетолозите съветват да избягваме бърканите яйца с колбаси. Има проучвания, според които консумацията на пържено червено месо с бъркани яйца веднъж дневно значително увеличава риска от развитие на рак на панкреаса и дебелото черво.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!