И зпълняващият длъжността декан на Факултета по естествени науки на Държавния университет по образование биолог Ирина Лялина изброи алкохолните напитки, които причиняват най-тежкия махмурлук.
Биологът посочи уиски, червено вино, тъмна бира, бърбън, ром, коняк. Прозрачните алкохолни напитки, като водка и бял ром, напротив, не причиняват толкова тежък махмурлук и не носят никакви ползи за тялото.
„Тъмната бира съдържа повече вещества, които могат да забавят метаболизма на алкохола, което увеличава симптомите на махмурлука. Бистрите напитки, като водка или бял ром, причиняват по-малко тежък махмурлук, защото съдържат по-малко допълнителни вещества“, обясни експертът.
Новинарските материали не могат да бъдат приравнени на лекарско предписание. Преди да вземете решение, консултирайте се със специалист.
Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!